Cliff (Precipici)

Cliff (Precipici)

Cliff (Precipici)

– 2018  CLIFF (Precipici) d´Alberto Conejero

Estrenada a l´Àtic22 del Teatre Tantarantana. Interpretada per Pau Sastre. Escenografia: Paula Font. Il·luminació i so: Laia Garcia i Joan Rey.

La història de Clift comença una matinada de maig del 1956: Montgomery Clift -­que en aquell temps li disputava a Marlon Brando el primer lloc en l’star system de Hollywood jeia amb la cara, amarat de sang, al volant del seu Chevrolet. Acabava de tenir un accident mentre tornava d’una festa a la mansió de Liz Taylor. Avisada per un amic que havia presenciat l’accident, l’actriu va córrer fins al lloc dels fets i va salvar a Clift de morir ofegat extraient-­li dues dents que se li havien clavat a la gola. Montgomery va ser sotmès a cirurgia plàstica i va ser Taylor qui va evitar que la premsa li molestés durant la seva estada a l’hospital i li fotografiés fins que la seva cara fos reconstruïda. Des d’aquest fatídic moment, l’actor ‘va sobreviure’ deu anys, i va filmar una desena més de pel·lícules. Des d’aquella matinada, va tractar de no embogir mentre assistia al ferotge combat que lliurava la seva ànima contra la màscara de galant feta miques. Un combat esquitxat d’alcohol i cirurgies, d’amants perversos i de pastilles, però del que sempre va mantenir-­lo fora de perill la seva immensa devoció cap al seu ofici de actor.

Fins l’últim dia de la seva vida Montgomery va lluitar aferrissadament per aconseguir el somni desitjat de ser Trèplev en La Gavina al costat d’Elizabeth Taylor, desig que va ser el motor dels seus últims anys. Era la seva última possibilitat per ser feliç;; la seva assignatura pendent: entrar al teatre de la mà de Txékhov: el somni que podia salvar-­ho tot o que podia enfonsar-­lo encara més, com així va ser. Malauradament mai va aconseguir ficar-­se en la pell del mític personatge del teatre rus, així com tampoc va aconseguir l’anhelat Oscar. La seva última nominació va ser com a millor actor de repartiment per Vencedores o vencidos (1961) en un memorable paper de només 7 minuts. Finalment, quan semblava que s’anava a alçar amb l’anhelada estatueta, el seu nom no va ser l’escollit. Ja res tornaria a ser com abans, Clift ja tenia els peus a la vora del PRECIPICI.

Detalls del projecte
×