LSF (La Sagrada Família)

LSF (La Sagrada Família)

LSF (La Sagrada Família)

– 2011 “LSF “ d´Albert Arribas.

Projecte final de carrera estrenat a l´Institut  del Teatre. Interpretat per Xavier Àlvarez, Paco Aldeguer, Melcior Casals i Mariona Ginés.

Ambientada en els anys 2010-11 i l’eix central és la Sagrada Família.

L´obra comença amb un número de l´Omar, àrab i travestí, davant d´una reunió de dones de la secta dels Kikos (Camino Neocatecumenal)que Ma Jesús està veient perquè ha assistit a la reunió. Després arriba a casa i l´espera en Pol, el seu marit. Són una parella jove de la secta dels Kikos però que entra en crisi quan en Pol reconeix la seva homosexualitat. Juntament amb això també ajuda a la ruptura una crisi lligada a l’esterilitat de Pol, que impedeix que tinguin fills (de manera “natural”, com els seus preceptors espirituals demanen) i alhora mina el sentit del seu matrimoni.

Josep Ma, gai i amic de la Ma Jesús, no tindrà especialment por a la mort, però en les converses amb Ma Jesús anirà convencent-se del “Sentit” de la seva homosexualitat (“profetitzar” una emotivitat humana no basada en la procreació), i per tant desplaçar el sentit de la vida de la idea de continuïtat de l’espècie cap a un sentit en si de l’individu, cosa que “ajudarà” i alhora “descol·locarà” la Ma Jesús.

Josep Ma té com a parella Omar,  tot i ser “perfectament” català, té de tant en tant conflictes identitaris en aquest sentit, i en la seva relació amb Josep Ma, que (tot i ser ateu) Omar considera en el fons cristià.

La relació amb Omar entra en crisi quan Omar se n´assabenta que Josep Ma té la sida i aquest el deixa quan té un atac de covardia (relativament absurd) a la mort i a la possibilitat de contagi. Omar i Pol comencen una relació que segueix marcada pel cristianisme/islamisme, i el record d’haver traït les seves respectives parelles, que segurament no impedeix que estableixin una relació perfectament tendra i perdurable.

Ma Jesús després de la ruptura busca algú que pugui donar-li fills i troba en el seu amic Josep Ma, gai i malalt de sida, la solució. Amb l´intent fallit de tenir fills amb el Josep Ma se n´adona dels límits que imposen els altres i de la seva pròpia solitud. L´obra acaba amb un acte per celebrar el dia mundial de la sida conduit per Omar i Pol.

Detalls del projecte
×