Te voy a matar mamá

Te voy a matar mamá

Te voy a matar mamá

– 2016-17 “Te voy a matar mamá” d´Eduardo Rovner

Estrenada a Porta4. Interpretada per Verónica Pallini. Funcions al gener i febrer a Porta4. I a la Sala AZarte de Madrid a l´abril.

Una dona jove parla amb la seva mare. I és clar, pot fer-ho d’aquesta manera perquè la mare no hi és present. No hi és? No, no hi és present però el text d’Eduardo Rovner està tan ple de subtileses, d’apunts versemblants i veritats eloqüents en la seva enunciació, que els espectadors poden percebre; com si fos una obra de dos personatges. Eduardo Rovner en aquest text es fica en el terreny de les relacions familiars d´una manera seriosa i eloqüent. El personatge transita per l’angoixa i la bogeria però sense caure en cap caricaturització, mostrant el seu coneixement de la psicologia femenina per al personatge. Psicoanàlisi i poesia es combinen en aquest monòleg que indaga sobre la relació més complexa que arrossega tota dona, sobre la visió particular i subjectiva d’una filla que projecta els seus fracassos i albira la seva pròpia culpa.

Excel·lent treball del dramaturg Eduardo Rovner que ens brinda un text carregat de matisos i la certesa que una mare és un mirall on preferim no mirar-nos. Contradiccions i frustracions conformen Te voy a matar, mamá. A partir d’aquesta situació la peça intenta furgar, amb humor i emotivament, en els sentiments menys racionals d’aquesta relació mare – filla: L’amor, l’odi, la culpa, la competència, la gelosia, l’enveja, la necessitat d’afecte al costat a la manca de llibertat que genera aquest mateix afecte . En fi, tot el que fa l’enorme complexitat dels vincles humans. Després sabrem que algunes coses són irreversibles però el que sí es pot avançar és que estem davant d’un text ric, sensible, amb fi humor i d’acord a l’estil d’un autor feliçment reconegut, Eduardo Rovner.

Detalls del projecte
×