Tres versions de la vida

Tres versions de la vida

Tres versions de la vida

– 2007  “Tres versions de la vida” de Yasmina de Reza

Es va estrenar al Teatre Lliure de Montjuïc a l´Espai Lliure la temporada 2007-08. Dirigida per Xicu Masso i interpretada per  Miríam Alemany, Carles Martínez, Ricard  Borrás i Alícia Gónzalez.

L’Henri i la Sonia han convidat a sopar Hubert i Inès Finidori. L’Henri vol publicar un article a l’Astrophysical Journal i espera que Hubert, un científic influent, l’ajudi. Si l’article es publica, l’ascendiran. Els amfitrions pensen tot just el menú quan truquen a la porta. Els convidats, per desgràcia, s’han equivocat de dia i vénen a sopar un dia abans del que havien previst. La nevera està buida, el nen no s’ha adormit i no para de plorar… La vetllada comença amb molt mal peu i a més a més, Hubert porta una notícia terrible: l’Astrophysical Journal acaba de publicar un article sobre el tema que Henri ha estat investigant durant tres anys. La mateixa situació, el sopar equivocat, es reviu de tres maneres possibles, i en cadascuna, els personatges se´n van per camins diferents, varien les seves reaccions químiques i els canvis, encara que subtils, els condueixen a situacions dramàtiques noves.

El director Xicu Masó tracta els personatges com a cèl·lules  d´un laboratori  i convida als espectadors observar-los com a voyeurs, les seves reaccions, els seus comportaments i els seus enfrontaments. Aquesta idea és reforçada per la baixada d´uns vidres en l´espai escènic que obliga als espectadors a observar-los a través d´ells i veient com es repeteixen les seves imatges en l´infinit.

Detalls del projecte
×